Roliga saker folk säger här borta

Jag har så många gånger fått höra att amerikaner är dumma och tror konstiga saker om världen runt omkring dom eftersom de inte ser och vet så mycket annat än saker om USA. Trodde inte riktigt på det förrän de i skolan frågar om vi i Sverige vet vad äpplen är och om vi har äpplen. Och vem som frågade detta? Det var min U.S. History och Psychology lärare. GIllar henne jättemycket men detta borde hon ju veta, tycker jag som vet så mycket om USA.

En kille i min Food Nutrition class frågade om jag gillade att vara en swiss och att prata swiss (vet inte ens om det är rätt sagt av honom men så sa han) när jag precis innan sagt att jag kom från Sverige. Är det så svårt att hålla i sär två länder som har ett par bokstäver som är lika?

När jag hade min Design/Clothing class sa en tjej: "You know, we have been wondering like.. Okay don't laugh and we all (pekar på 2 till tjejer bredvid henne) wonder this so it's just not me... Is Sweden and Switzerland the same country or is like Sweden a city in Switzerland?"


Kommentarer
Gustav

Vad har Schweiz som inte vi har? Bättre marknadsavdelning? Låter som du har en stor pedagogisk uppgift framför dig. Tur för dem att du kommit dit. Vem vet det kanske kan hjälpa dem att inte köpa en svensk klocka eller en schweizisk bokhylla i framtiden. ;-)

2012-08-26 @ 19:22:50


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0