8 January 2013

Har sådan panik att ni anar inte. Egentligen ska jag ha valt var jag vill fortsätta gymnasiet vid det här laget, men jag vet inte; jag vet inte vad jag vill. Det finns alldeles för mycket valmöjligheter för att jag ska kunna bestämma mig. Att klaga på det kan tyckas konstigt, men det är svårt att både ha för få och för många val. Jag har, helt ärligt, ingen lust alls att gå i gymnasiet och att behöva välja mellan två linjer som man absolut inte vill är otroligt svårt. Egentligen vill jag ju bli fotograf och grafisk designer(som dessa två linjer handlar om), men jag vill också hjälpa folk på riktigt, inte bara dokumentera den värld vi lever i. Jag vill bli psykolog, reseledare, föreläsare (om något jag riktigt brinner för) och projektledare för något projekt som gör barn och vuxna mätta för resten av deras liv.
 
Jag vet inte vad jag vill bli. Jag vet bara att jag vill resa och se allt i hela världen samtidigt. Fast det går ju inte, för det är inte fysiskt möjligt. Jag skulle bara säga att jag funderar på att försöka bli klar med gymnasiet så fort och enkelt som möjligt och skjuta upp valet om vad jag vill göra efteråt till senare. Visst vet jag att man inte behöver jobba med det man läser på gymnasiet men det känns så onödigt att välja Täby Enskilda och jobba hårt för något jag inte vill göra sen, för det kommer jag att behöva om jag väljer att byta dit istället för att gå tillbaka till där jag tidigare gick, NTI gymnasiet. Det är ändå riktigt svårt för båda skolorna har så mycket positivt. Pendlar fram och tillbaka hela tiden, för om jag går på Enskilda så får jag ha Foto 1 och det är något jag känner att jag vill ha med mig egentligen fast allt går ju att läsa efter gymnasiet å andra sidan.
 
Tror jag är klar med det där livssnacket nu. Idag fick våra progress reports, även kallat betyg, från förra terminen. Och för att vara svensk är jag rätt så bra här i den amerikanska skolan tycker jag. A är när man har över 90%, B över 80% osv. (Bild nedan↓)
 
Eftersom det är ny semester(termin) så kan man byta ämnen om man vill eller behöver. Blev lite ledsen för att jag behövde ha både U.S. History och English 12 (fick ha 11, men det passade inte i mitt schema), men annars så är jag nöjd. Har nu 1st: Aide in the Office, 2nd: Sociology, 3rd: PreCal/Trig (bästa matteläraren som finns!!(skoja, Lennart var bättre men Ms. Colbert är himla bra hon med)), 4th: English 12, 5th: Drama, 6th: Art II, 7th: U.S. History, 8th: Career Readiness.
Borde plugga nu heheee, men det är jag redan halvt trött på. Längtar efter Hawaii!
 
Progress report. 4 A'S AND 3 BS!!


Idag har halva mitt utbytesår gott, känns alldeles konstigt. Förstår inte var tiden försvann


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0